Vi som gått runt och vart så blyga

I söndags kväll var det lite middag på en resturang vi blir sponsrade av. Vi var sex tappra ifrån damlaget som tillsammans med herrlaget tog oss an lite mat. Det blev lite pasta och ett glas vin och ett jäkla snackande. Efter det bar det av till Andréa för lite chill. Det var en mysigt kväll  med mysiga människor.





Jag gillar mina tjejer...de är verkligen kareta i dem!


Helgen

Helgen startade inte så bra med en armbågsskada på fredagsträningen. Vet faktiskt inte riktigt vad jag gjorde utan fick bara helt plötsligt äckligt ont och kunde inte sträcka ut armen. Antar att det var någon slags översträckning. Men Johan tog hand om mig och jag fick ha hans gigantiska jacka för att hålla värmen. Så det blev ingen match för mig igår utan en ledig-ifrån-volleyboll-helg.

Dock fick jag i lördags besök av Sanna som hade kommit upp några dagar tidigare för att leka med oss sollentunabor. Samtidigt som Sanna kom snön som på beställning och vi var ju bara tvungna att gå ut och uppleva årets första julsnö. Det blev dock en lite längre promenad än vad vi väntat oss. Vi hittade nämligen en skog som låg inte alls lång ifrån var jag bodde. Vi blev både rätt chockade över att det fanns en skog så nära Sollentuna. Där inne gick vi i alla fall in minst en timme. Eftersom snön hade lagt sig var det inte så lätt att hitta de stigar som var utmarkerade så vi körde helt enkelt freestyle hajking. Det gick rätt bra tills vi helt plötsligt insåg av vi faktiskt inte hade en aning om var vi var någonstans. Vilse mitt i skogen...inte mitt drömsenarium. Men efter lite letande och finnande av fotspår kom vi tillslut ut exakt på det stället som vi hade kommit in en timme tidigare. Det var dagens äventyr och det räckte gott och väl. Men rosiga kinder gick vi in och åt choklad och te.

Senare på kvällen anslöts sig Fröken Röd och det blev film, middag, snack och stjärnor på is. Jag gillar mina 89:oa :)


Dröm

I torsdags drömde jag att jag hade en dotter som var en pepparkaka. Jag hämtade henne på dagis i en pepparkaksburk.

Bra dag

Det har varit en bra bra bra dag!
Vaknade 9.00 och drog mig ett bra tag. Sen fram tills klockan 13.00 blev det städning, tvättning, mat shopping och bakning. Tror fasen bara att det är vi tjejer som blir sugna på att baka...eller? Jag var i alla fall det så det blev brownies och kokostoppar.

Bjöd över Andréa på fika och en liten snacke stund. Det är alltid kul med lite Harplingebesök!

När Johanna kom hem från en hel dag på dagis hände mer bra saker! Jag hade nämligen fått ett brev där det stod: under hösten deltog du i en marknadsundersökning på Sollentuna Centrum. Du är en av vinnarna till 2 st biobiljetter på SF.

Så himl kul för jag minns att jag satt i Sollentuna centrum i september och såg lappar angående denna undersökning. Tänkte att det kan ju inte vara någon som gör den...bara för de ska jag göra det! Jag tackar och tar emot två biobiljetter  så här två månader efter :)


Lite ego bilder bara för att mitt hår börjar bli långt!


Lördagsmys med Falk

I lördags hade Johanna och jag en riktig fettokväll. Det var underbart. Kände sig som en födgris som bara åt och åt. Först blev det en maffig spagetthi carbonara som var himlagod. Efter det gjort vi en ruskigt mumsig äppelkaka som hade ett knäcköverdrag. Sen bara för att göra det hela lite godare glass på det. Lovely.

Där satt vi uppsvullna och mätta när jag helt plötligt tittade ner och fick syn på alla de tallrikar och glas som vi använt. Sen kollade jag på hur vi satt, ihop krånglade med benen isär. Mysigt men det hade inte varit en vacker syn.

Kanske inte den nyttigaste kvällen men dock den roligaste på länge. Efter sju sockerkickar började vi kolla i gamla skolkataloger...sen spåra det ut!

För dig som vill göra den godast äppelkakan jag någonsin smakat kommer  recpeten här.

Helens knäckiga äppelpaj
4-5 äpplen av syrlig sort
150 g smör
2 dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2 dl grädde
1/2dl sirap
1/2 bakpulver

Lägg de skalade och skivade äpplena i en ungsfast form. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredeinser. Bred blandningen över äpplena och grädda 175 grader ca 25 min.

Vi tackar Helena, Johannas arbetskamrat, för detta recept.



En novemberdag

Då kan man ju kryssa av en av de 100 saker som ska göras inför jul och nyår. Jag har nämligen varit enormt duktig och köpt mig en nyårsklänning. Dock hade jag typ redan sett ut den men att överhuvudtaget orka åka in till stan och verkligen köpa den är ju en annan femma. Orsaken var väl egentligen att jag skulle åka och hälsa på David, sen tog vi en liten snabb shoppingrunda på stan. Det var skönt att ha lite råd och hjälp, har ju ingen mamma här uppe i Stockholm...så David fick bli min lilla extra mamma idag :) Nu ska jag gömma den längst in i min garderob så jag slipper se den...man vill ju inte hinna tröttna på den :P

Nu blir det lite plugg och chill. Sen ikväll ska jag laga mat till Johannis och sen har jag lovat en kväll med stjärnor på is. Det är mycket som ska hinnas med så det är väl lika bra att man sätter igång

Glömmer aldrig bort min tonårssynd

Idag när jag kollade igenom mina mail fann jag återigen ett mail ifrån Lunarstorm. Skäms inte för att säga det, ja jag har en lunarstorm. Har dock inte använt den på 4 år men jag är alldeles för nostalgisk för att ta bort den. Där står ju faktiskt jäkligt roliga och klockrena saker där så jag ska nog ha den som ett litet påminnande minne ett tag till. Dessutom finns där ju så jälva roliga och framför allt gamla bilder som jag inte har längre.

Men i alla fall det jag skulle komma till var ju att jag då fick ett mail om att någon på lunarstorm försökte få kontakt med mig och att de "saknade"mig där. Tänkte fan vad kul om någon gammal vän har skrivit något. Men nej istället var det två mail ifrån två människor jag absolut inte känner. Den ena påpekade att vi nästan hade samma namn och den andra (30+) tyckte jag var söt och undrade vad jag skulle göra till helgen och ville veta mer om mig?!
Allvarligt talat? Om du är 30 år så lägg ner med lunarstorm.

För övrigt så har jag varit och fikat med Cissi, Holmen och Andrew precis, det var mysigt :)

Tacka Gud på print screen!

Jag och Fanny i 7:an. Vi var ju så fruktansvärt häftiga då

Jävligt snygg i mittbenan där ;)

Smell me

Precis kommit hem ifrån träningen, fick lite lift av Holmen så det var faktiskt rena rama lyxen idag, lovely!
Men nu blir det:
Nyponsoppa+Johanna+Glass+Sex & The City = Den perfekta torsdagkvällen!

För övrigt tror jag att jag är kär i min nya 15 kronors duschcreme ifrån Barnängen. Om jag skulle få välja så hade jag alltid velat lukta vanilj och honung. Synd att det bara är Johanna som kan lukta på mig!

Jag har kommit tillbaka i någon slags studenten-koma-minne. Den dagen var fantastisk och det är gött att den är minst lika bra i minnet. Eller vad säger ni mina små 89:or...visst var det en fantastisk dag!






Vila

Har jobbat två dagar i rad nu 6-16.00. Väckarklockan har ringt 04.55 och jag har tvingat mig till jobbet iförd underställ, vantar, stövlar, dunis och mössa. Ja allt som man kan tänka sig för att hålla värmen klockan halv sex på morgonen när man rullar på en cykel påväg till Ica Maxi. Fan ta er som har bil!

Har dock jobbat med Elli båda dagarna så det har varit väldans roligt. Igår fick vi tag på ett Ica Maxi blad och började kolla igenom veckans erbjudande och ojojoj vad vi blev köpsugna. I tio timmar gick vi runt och fundera vad vi skulle köpa. Fruktansvärt nördigt att blir uppjagad av att gå och handla i den affären man jobbar i jag vet, men så var fallet! Jag ska försöka att inte göra reklam men en deo för 15 kr!!! Det är billigt billigt!

Men det jag ville komma fram till är hur underbart trött min kropp var igår efter två dagars slit. Kom att tänka på att det faktiskt finns människor som jobbar mer än 10 h varje dag, känner mig lite mesig. Men idag är jag i alla fall ledig och fick sova ut till 09.00. Lovely! Jag ängnar en liten tanke till lilla Elli som var så snäll och tog både onsdagstiden och min torsdagstid, tack tjejen!

Kvällen spenderade med min Johanna och vi lyckades göra en lite för stark men dock jäkligt god thaigryta. Ingefäran är inte att leka med...den är stark!

Seger



I natt hade jag väldigt svårt att sova. La och vände och vred och vaknade orolig och stressad. Såklart var det mina drömmar som hade satt spel i huvudet på mig. Jag drömde tre drömmar, jag ska berätta den ena eftersom de alla i slutändan var väldigt lika.

Matchdag, Sollentuna vs. RIG. Alltså mitt nya lag mot mitt gamla. När vi ska börja värma upp är inte Cissi där. Jag går och letar efter henne för hon måste ju vara med på matchen. Jag letar och letar, hittar inte henne någonstans, börjar bli lite stressad. Sen helt plötligt kommer jag på att jag inte har mitt matchtröja med mig. Börjar leta efter matchtröjan, den finns ingenstans. Sen helt plötsligt blev jag jäkligt kissnödig och var tvungen att gå på toa. Hittade matchtröjan men dock ingen Cissi. Går tillbaka till matchen som har hållt på medan den tiden jag varit borta. Ja det har faksitk gått så långt så det står 2-2 i set och 20-19 till RIG i femte. Johan och alla i mitt lag har blivit utvisade och vi har ingen libero för Cissi är ju inte funnen. Jag kommer in som höger och vi förlorar bollen...RIG vinner och Kalle är nöjd...jäkla skit!

Tre gånger mina vänner drömde jag detta...inte exakt men ni kan ju förstå att varje dröm slutade med en förlust.

Ja som ni förstår var jag lite pirrig inför den här matchen, men med mammi&pappi på läktaren så kändes det lungt och vi kunde vinna med 3-0 relativt enkelt, man kan ju säga att RIG inte riktigt bjöd upp till dans, de kan ju faktiskt mycket bättre egentligen. Ser fram emot ett möte i februari.

Klirr i kassan med tre hörliga poäng till oss i Sollentuna, lovely!

fixarn

Känner mig så sjukt nöjd. Det har varit stopp i Johannas och min vask i några veckor nu och jag kände att det var dags att ta tag i saken. Tänkte tillbaka på min lilla i snabbkurs i rengöring av vattenlås som jag lärde mig i ettan av Hillevi (bovärd). Visst luktade det "röv-apa" när jag öpnnande den men när jag var klar luktade det hallon. Såklart rann även vattnet ner som smör i solsken.

Idag råkade jag skriva hormail.com
Jag blev lite full i skratt

Happyface

Idag är det fredag, gött! Jag försöker inbilla mig att fredagen fortfarande är det bästa dagen på veckan precis som det var i skolan, helgen väntade och ingen skola på två dagar! Men eftersom jag inte längre följer veckoschema mån-fre utan jobbar lite när jag känner för det så kan man ju säga att jag kan ha fredag precis när jag vill...och det mina vänner är riktigt gött!

Idag är jag ledig från Maxi och jag har lite plugg att göra. Men nu har jag varit duktig i 2 timmar så nu blir det en liten paus (3 timmar) men tv, mat och jordgubbssnären från finlands båten. Det är rent utsagt chill. Men jag vet att jag kommer bli superstressad nästa vecka så varför inte passa på att ta det lungt nu?

Känner mig så där spralligt glad innuti. Kan kanske bero på lite saker som händer runr omkring. Mackan kommer idag och Johanna är glad över det...då blir jag glad. Vi spelade match i onsdags över elverket och vi vann...det gör mig glad. Mamma och Pappa kommer på söndag och det gör mig verkligen jätteglad.

Dessutom det som kanske gör mig mest glad just nu är att Malin ska komma upp och hälsa på mig om 2½ veckor. Det var längesen jag såg henne och jag saknar henne. Hade varit rätt tufft att jobba i köket i sommras om inte hon var där...för övrigt är hon bara så jäkla bra som man bara kan bli. Puss på dig Malin!



Några av de härliga brudarna i Sollentuna efter segern i onsdags. Sorry Emma men om man inte är med på att det är fotodags får man skylla sig själv. Alla andra verkar ju ha förstått :P


Finland

Förra helgen var det dags för en lång och härlig fyra dagars resa till Finland med laget. Nevza Somero var i sikte. Det började med att vi alla skulle samla hos vår lagkapten Mild inne i stan. Vi från Sollentuna skulle ses på pendeln och allt var så bra så bra, tills vi insåg att vår nya passare Carla som skulle hoppa på en station innan oss inte satt på tåget.

Detta blev tillslut den stora dramatiken fölr kvällen eftersom det fanns ett antal komplikationer.
1. Carla visste inte vart hon skulle hoppa av
2. Carla har ingen mobil
3. Carla hade inte någon av våra nummer nerskivna

Återgärder som togs:
1. Cissi och Johanna stannade kvar på stationen och "snabbkolla" igenom tågen efter i hopp om att en passare fårn canada skulle sitta där, men icke!
2. Vi andra gick till Saras lägenhet där det bjöds på pepparkakor. Andréa var facebook mästare och försökte få kontakt med Carla där, men icke!
3. Efter lite mer panik fick tillslut Johanna och Emily åka in till Stockholm station i hopp om att Carla hoppat av i någon sådär välkänd station och ropa ut i högtalarna efter henne, men icke!
3. Vår räddare blev Elin som på vägen till Sara körde in om carlas lägenhet där hon fann en förvirrad kanadensare. Hon var funnen!
Hur allt hade gått till är lite väl komplicerat men nu var vi i alla fall redo för Finland.

Båtresan dit var fruktansvärt gungig och jag fick lite Lena-panik där vi låg på understa däck under lastbilarna. Andréa fick lugna ner mig lite över ett toalettbesök. Sen somnade vi igen.

För övrigt kanske det inte var vår bästa helg prestationsmässigt, vi förlorade alla tre matcherna även om två av dem var riktigt jämna femsettare. Men vi lärde i alla fall känna varandra bättre både på plan och utanför, och det betyder mycket. Andra draman som ägde rum var att Emily och Andréa blev utelåsta i bara handdukarna, kan det bli mer Mr Bean än det?

På båten hem blev det kareoke för oss nya och det var en jäkla show vill jag säga. Emma och Sara slog på stor med främling. Det var så underhållande att det är svårt att beskirva med ord av denna värld. Det var en rolig helg med ett roligt lag.



händelserna helg

Nu får det minnsann bli lite uppdatering i denna blogg.

Förr förra helgen (24-28/10) kom mamma och pappa och hälsade på mig här i Sollentuna. Det var verkligen härligt att se dem igen, hade ju inte sett pappa sen jag flyttade upp. Mamma hade shoppat loss till mig och jag fick finfina kläder och på något konstigt sätt hade hon också lyckats att köpa ett par jeans till mig! Eftersom jag hatar att köpa jeans blev jag mycket glad, tack tack. Fick även med lite andra nyttiga saker så som nya lampa och tre rör pringels, ni vet sånt som man inte kan leva utan. De hade kommit för att ha en lång weekend här i Sollentuna och det var kul att få träffa dem många dagar i rad. Vi hann med en hel del här i Stockholm bland annat livrustkammaren, fika, ikea och lite mys.

Samma helg kom Carla till oss här i Sollentuna, för er som inte är insatta är hon vår  nya passare och det ska bli riktigt kul att få spela med henne. Dock gick det inte så bra i öppningsmatchen emot Engelholm, men vi behöver en hel del mer tid för att spela ihop oss riktigt ordentlig.

Det hände rätt mycket denna helg för lilla Calle kom också på besök. Det var fullt hus är i Töjnan och det var roligt. På lördags kvällen stack jag, Calle och Elli till Lucas nya lya, som förresten var ruskigt läckerr. Det blev lite morgon pålsson film som inte gick av för hackor. Har saknat lite enkel Hipp Hipp humör, lovely! Det var en kul kväll men roliga vänner.


RSS 2.0